3 Nisan 2009 Cuma

verbeek'ten moyes'e sağlam taş...

Pim Verbeek tuhaf bir adam. Elinde belki de dünyanın en alternatifli 5-6 kadrosundan biri olmasına karşın oldukça muhafazakar bir tavır sergiliyor. Hiçbir maçta 2 forvet oynatmıyor, 4-3-2-1'den şaşmıyor. Bazen bu inadı pahalıya da mal olabiliyor. Çarşamba günü Özbekistan maçında kadroyu görünce Canerle birlikte bu adam neden Josh Kennedy'i oynatmaz dedik yayında. 60'a kadar gol olmayınca Hollandalı, Kennedy'i oyuna soktu ve 4 dakika ardından da Kennedy'nin golü geldi. Bu Verbeek'in tuhaflıklarından sadece bir tanesi. 10 postluk malzeme vardır elimizde.
Neyse bu postun konusu Verbeek'in Avustralya'ya uygulattığı taktik tercihler değil. Evertonlı Tim Cahill Özbekistan maçı için çağrıldığı Milli Takıma sakat gelmiş. Aradan geçen 10 günde yapılan tedavi ile Cahill sakatlığını atlatmış. Pim Verbeek bu konuya dikkat çekmek istemiş ve basına "David Moyes bize ne kadar teşekkür etse azdır" mahiyetinde bir laf söylemiş ardından da devam etmiş "Bu adam bizim takıma geldiğinde yürüyemiyordu 10 günde bizim sağlık ekibi adamı turp gibi yaptı" diye lafı koymuş. Söyledikleri bununla da bitmemiş "Normalde pek mutlu olmazlar ama bu sefer onu Milli Takıma yolladıkları için mutlu olmalılar" cümlesiyle finali yapmış sağlam bir taş atmış Moyes'e.
Önümüzdeki aylarda Everton'ın Pim Verbeek ile ilgili şikayetlerini duyarsak şaşırmamak gerek. Avustralya bir mucize ötesi durum olmazsa DK 2010 vizesini aldı. Buna karşın Pim Verbeek son 2 maçta da esas kadroyu oynatmayı düşünüyor. Tabi bu tutum başta Everton olmak üzere Avrupalı kulüpleri pek de memnun etmeyecek gibi...

Hiç yorum yok: