30 Mart 2009 Pazartesi

henry kissinger'ın futbol merakı

Gelmiş geçmiş en önemli diplomatlardan biri olarak gösterilir eski ABD Dışişleri Bakanı Herny Kissinger. Amerikalı diplomat sahip olduğu diplomasi yeteneğini sadece siyasi meseleler için kullanmadı. Örneğin 1988'de Birleşik Devletler 1994 Dünya Kupasını düzenlemeye hak kazanırken Organizasyon Komitesi'ne danışmanlık yapan komitenin başındaki isim Henry Kissinger'dı.
Onun bu yönü hatırlanmış olmalı kı 2018 ve 22 adaylıkları için oluşturulan Organizasyon Komitesi'ne dâhil edildi Kissenger. Birleşik Devletler'in 2018 Dünya Kupası'nı kazanma ihtimalinin az olduğuna inanıyor Henry Kissinger. Ona göre 2018 Dünya Kupası'na bir Avrupa ülkesi ev sahipliği yapacak. Ama Birleşik Devletler'in 2018'e aday olması 2022'yi kazanma şansını arttırması açısından önemli.
Henry Kissinger'ın futbola dair özel norlar da yok değil. Kendisi Almanya doğumlu bir Musevi. Hayatının neredeyse tamamını Birleşik Devletler'de geçirse de Alman Milli Takımını tutuyor ve onların maçlarını mümkün olabildiğince takip ediyor. Agnelli ailesine yakınlığı nedeniyle Juventus'a da sempatizan Arsenal ve Manchester United'a olduğu gibi. Futbola olan ilgisinin oldukça yoğun olduğu söylenebilir Herny Kissinger için. Bunu da 1970'lerde Cosmos'da forma giyen Franz Beckenbauer'e borçlu. Futbolla ilgisinin düzeyinin önemini anlatmak için konusu "milli takımların ülkelerin ulusal karakteri arasındaki ilişki" olan bir makalesinin bile mevcut olduğunu söylemek de gerekiyor.

Hiç yorum yok: