3 Nisan 2009 Cuma

başvurular 1.5 milyonu aştı...

Dünün haberlerinden biriydi 1 milyon 600 bin kişinin satışa çıkan DK 2010 biletleri için başvuruda bulunması. Biletler staışa çıkalı 2 ay oldu neredeyse. Üstelik daha kupaya katılacak takımlar da belli değil. Buna karşın 1 milyon 600 bin çok iyi bir sayı gibi duruyor. Bu sayının yüzde 20'unu ev sahibi ülke vatandaşları oluşturuyor.
En fazla başvuru Birleşik Devletler'den yapılmış. Amerikalıları İngilizler, Almanlar, İtalyanlar ve Avustralyalılar izliyor. Bir nevi kupaya katılması garanti olan ülkelerin taraftarları hücum etmiş gibi biletlere.
Biletler bu yıl bütün büyük organizasyonlarda olduğu gibi kura çekimi ile sahibini bulacak. 15 Nisan'da çekilecek kuranın sonuçları Nisan sonuna kadar 1 milyon 635 bin 136 kişiye elektronik posta ile bildirilecek.
Dünya Kupası'nın ikinci parti bilet satışına ise mayıs ayında başlanacak. İkinci parti bilet satışları kasım ayına kadar devam edecek. Muhtemelen eylül, ekim gibi turnuvaya katılacak takımların kesinleşmeye başlamasıyla da başvurularda büyük bir patlama yaşanacak.

Hiç yorum yok: