27 Mart 2009 Cuma

balakov & bobic ortaklığı

90'lı yılların ortasındaydı Stuttgart'ın başında Joachim Loew vardı. Alman teknik adam Balakov & Bobic & Elber üçlüsü ile "üçgen hücumu" uygulamıştı. O takım şampiyonluğua yaklaşsa da zirveye çıkamadı. Her başarılı ama orta bütçeli takımın başın gelen Stuttgart'ın da başına geldi Elber Bayern Münih'e, Fredi Bobic de Borussia Dortmund'a gitti. Balakov ise Stuttgart'ta kalmayı tercih etti. Futbolu bıraktıktan sonra Stuttgart'ta geçen 2 sezonluk yardımcı antrenörlük deneyiminin ardından Geasshopper ve St. Gallen'i çalıştırdı.
Sezon başında Chernomorets Burgas'dan aldığı teklifi kabul edince 1990'da Sporting'e transfer olarak ayrıldığı ülkesine 19 yıl sonra geri döndü. Bulgar kulübünün sahibi ülkenin zengin işadamlarından Mitko Sabev, para harcayarak değil altyapıya yapılan yatırımlarla Chernomorets'nin bir yere gelmesini istiyor. Bunun için kulübe altyapı merkezi inşa ettirdi. Bu sistemin başına da Balakov'a danışarak Fredi Bobic'i getirdi. Alman futbolcu Bulgar kulübünün yeni Sportif Direktörü olarak dün basına tanıtıldı. Hedeflerinin Hoffenheim tarzı bir yapı olduğunu söyledi Bobic. Basın toplantısında Balakov'da eski takım arkadaşını yalnız bırakmadı ona çok güvendiklerini söyledi. Bobic, Balakov olmasa muhtemelen böyle bir işe girişmezdi. birlikte oynarken iyi iş yapmışlardı yöneticilikte de aynı performansı gösterebilecekler mi acaba?
Puan tablosuna bakınca Hem Bobic'in hem de Balakov'un çok işi olduğunu görüyoruz. Ligin 2/3'ü geride kalmış Bulgaristan'da. Chernomorets Burgas lider Levski'nin 22 puan gerisinde 23 puanla 9. sırada. Küme düşme potasından da sadece 7 puan uzakta Balakov & Bobic'in takımı. Gerçi bu işler hokus pokus misali olmuyor, zaman ve emek istiyor. Mitko Sabev'in o sabrı gösterip göstermeyeceği Stuttgartlılar için anahtar soru & cevap olacak.

Hiç yorum yok: