26 Mart 2009 Perşembe

arena zagreb

Biz 20 yılda İstanbul'un göbeğinde bir spor salonunu tamamlayamazken,elin oğlu kocaman bir spor salonunu hizmete sokuyor, organizasyonlarını da bir bir düzenliyor. Arena Zagreb temeli Temeli 2007'de atılıp 27 Aralık 2008'de açılan Hırvatların en modern spor tesisi. Maliyeti 89 milyon avro tutmuş. Basketbol, hentbol, voleybol, futsal ve atletizm organizasyonlarına ev sahipliği yapacak olan spor salonunun kapasitesi 15 bin. Özel organizasyonlar ve konserler söz konusu olduğunda bu sayı 22 bin 400'e kadar çıkabiliyor. 26 Nisan'da Beyonce, 21 Mayıs'ta da Depeche Mode, Zagreb konserlerini bu salonda gerçekleştirecekler. Tabi o zaman atmosfer muhtemelen daha da etkileyici olacak.
Her yeni spor salonunda olduğu gibi Arena Zagreb'te de sadece spor ve konser etkinlikleri söz konusu değil. İçeride çok sayıda cafe, restoran, sağlık merkezi ve butik bulunuyor. Ayrıca alışveriş merkezlerinin olmazsa olmazlarından sinema salonları da Arena Zagreb'de yer alıyor.
Hırvatistan'ın bu en gelişmiş spor tesisinin ev sahipliği yaptığı ilk spor organizasyonu da 16 Oak-1 Şubat tarihleri arasında düzenlenen ve finalde Fransa'nın Hırvatistan'ı yenerek şampiyon olduğu Dünya Hentbol Şampiyonası'ydı.

Hiç yorum yok: