23 Mart 2009 Pazartesi

taraftarın darbesi...

Henri Michel, Afrika kıtasındaki en tecrübeli teknik adamlarından biri. Ekim ayında Mamelodi Sundowns'un başına gelmişti. Başlangıçta işler de yolunda gitmiş takım lider SuperSport United'ın 4-5 puan gerisinde şampiyonluk yarışını sürdürüyordu.
Fakat son haftalarda işler istenildiği gibi gitmedi puan farkı 8'e kadar çıktı, ligde de 5. sıraya geriledi Sundowns. Geçtiğimiz perşembe lider SuperSport ile Pretorya derbisi oynandı. Maç kazanılsaydı puan farkı 5'e düşecekti. Mamelodi Sundowns maçtan mağlup ayrıldı hem 4-1 gibi farklı bir skorla. Üstelik de alınan bu mağlubiyet kendi evindeydi Sundowns'un. Maç sonunda puan farkı 11'e çıkmış şampiyonluk yarışına havlu atılmıştı. Mamelodi Sundowns taraftarları arasında homurtular başlamıştı.
Ligde amaçsız geçecek sezon Nedbank Kupası kazanılarak kurtarılabilinirdi. Kupada son 16 mücadelesinde rakip son lig maçında 6 gol yiyen Platinum Stars'tı. Mamelodi Sundowns'un evi Super Stadyum'da oynanan maçta herkes ev sahibinin kazanmasını beklerken rakip Platinum Stars uzatmalarda attığı golle çeyrek finale kalmayı başardı.
Kimsenin beklemediği bu skor sonucunda Mamelodi Sundowns taraftarlarının tepesi attı. Deyim yerindeyse Henri Michel'in kellesini isteniyordu. Fransız teknik adam arabasıyla stadyumundan çıkmaya çalışırken taraftarlar Michel'in arabasının etrafını sarıp hesap sormak istediler. Polis panzeri Henri Michel'in yardımına yetişti ve Fransız teknik adam taraftar barikatını aşarak bir linç girişiminden kurtuldu.
Fransız'ın dün yaşanılanlardan gözü korkmuş olacak ki Mamelodi Sundowns'un resmi İnternet sitesinde Henri Michel ile yolların ayrıldığı açıklandı. Böylece taraftarın yaptığı darbe olarak Henri Michel olayı da Güney Afrika futbol tarihine geçti.


Fotoğraflar: Lefty Shivambu / Gallo Images

Hiç yorum yok: