25 Mart 2009 Çarşamba

euroleague'de son sekizde ilk maçlar

Bir şehirde uluslararası standartlarda iki salonun olması ne işe yarar sorusunun cevabını dün akşam Atina'da aldık. Hem PAO hem de Olympiakos Euroleague son 8 turunda ilk maçlarını evlerinde oynadılar. Aynı saatte başlayan maçlarda her iki maçı da Yunanlılar kazanınca bir sorun yaşanmadı.
PAO'da hiçbir oyuncu 30 dakikanın üzerinde süre almadı. En fazla süre alan oyuncu 28 dakika ile Fotsis oldu. Montepaschi'de ise Mcintyre, Sato ve Kaukenas hem 35 dakika süre alıp hem de hücumdaki bütün yükü üstlenince Siena'nın pili yetmedi ilk maç için.
Moskova'daki ilk maçta CSKA 13-3'lük bir ilk çeyrek ile maça başlıyancı Partizan bir türlü geri gelemedi. Üstelik ribauntlarda da Ruslara üstünlük sağlayamadı. Rusların 2 katı kadar top kaybeden Sırplar, şut yüzdesi açısından da yerlerde süründüler. Partizan 9 sayıyla maçı kaybettiğine şükretmeli.
Barcelona'yı 4 uzatmalı Manresa maçı vurdu. Zaten yazmıştık bu maç onları kötü etkileyebilir diye öyle de oldu. TAU deplasmanda kazanarak avantajı ele geçirdi. Maın en ilginç notu David Andersen'in 2 sayı 0 ribaunt ile 40 dakikayı tamamlaması. Ersan Katalşanların en iyisiydi. 14 sayı 12 ribaunt ile oynadı. TAU'da ise Prigioni 17 sayı, 8 asist ile takımı çok iyi yönetti. Barcelona, Prigioni kadar asist yapamadı takım olarak. Bu da yenilginin ana sebeplerinden biriydi.
Nikola Vujcic neden Avrupa'nın en önemli 3 uzunundna biri olduğunu Top 16'da bizlere hatırlatmıştı. Real Madrid maçında da hatırlatmaya devam etti. Hırvat pivot 30 dakikada 19 sayı 4 asist, 5 ribaunt ile Real'in belini büken isimlerdendi. İspanyolların başına bela olan bir diğer isimde Papaloukas'tı. Yunan guard neredeyse Real Madrid'in 2 katı kadar asist yaptı. 13 sayı pası ile maçı tamamlayan Papaloukas belki de son 8'in asist rekorunu kırdı. Yunanlıların gözde Amerikalılar Childress ve Pargo ikilisi ise 30 dakikada 10 sayı 2 asist ile aldıkları 8 milyon doları ne kadar hak ettiklerini gösterdiler! Amerikalılar bu maçlarda oynamayacaklarsa hangi maçlarda oynayacaklar. Real Madrid için sevindirici olan Olympiakosun bu performansına karşın son periyota kadar maçı önde götürmeleri. İspanyollar en azından Pire'de maç kazanabileceklerine kendilerini ikna edebildiler...

Hiç yorum yok: