23 Mart 2009 Pazartesi

60 dakikalık maç!

Geçtiğimiz hafta NBA TV'de 3 uzatmaya giden Miami Heat - Utah Jazz maçını izlemiştik. Bu haftasonu benzer bir olay ACB'de yaşandı. Ricoh Manresa 4 uzatmaya giden maçta Barcelona'yı 122-117 ile geçti. Maçın normal süresinde takımlar 71'e sayı kaydederken, uzatmalardaki skor 51-46 Manresa lehineydi. 60 dakikalık maçta en fazla süre alan oyuncu 50 dakika 59 saniye ile Barcalı Fran Vázquez oldu. 28 sayı (13/14 isabet) 16 ribaunt ile maçı tamamlayan Vázquez'in ardından en fazla süre alan isim 46 dakika 47 saniye oyunda kalan Juan Carlos Navarro'ydu.
Manresa coachu Jaume Ponsarnau oyuncularını daha ekonomik kullanmış. En fazla süre alan oyuncu 44' 28" ile Javi Rodriguez olmuş. 40 dakikanın üzerinde süren alan diğer isimse Sege Ibaka.
Maçın süresi 60 dakika olunca 5 faulle oyun dışı kalan isimlerde normalin üzerinde olmuş. Barcelona'da 5, Ricoh Manresa'da ise 4 oyuncu maçı faul sorunu nedeniyle tamamlayamadı.
Barcelona için bu maçın Tau ile oynayacakları Euroleague çeyrek final serisinden 2 gün önce oynanması büyük talihsizlik. Coach Xavier Pascual belki de o seriyi düşünerek oyuncuların sürelerini ayarlayarak oynattı. Lakovic, Ersan, Barton gibi isimler nispeten daha az süre aldı Manresa maçında. Barcelona bu kadar zorlu bir mücadele verirken Tau ise haftayı rahat bir Badalona galibiyetiyle kapattı.

Hiç yorum yok: