23 Mart 2009 Pazartesi

sezonun ilk şampiyonu olympiakos

Hiç görülmüş müdür bir ligde nisan ayı gelmeden şampiyon belli olsun. Tuhaf birşey kardeşim bu. Mayıs'ı geçtim nisan bile değil Olympiakos'un son 13 sezondaki 12. şampiyonluğunu ilan ettiği gün takvim yapraklarının gösterdiği tarih.
Avrupa'nın belki de en kötü ligine sahip Yunanistan. Çoğu zaman heyecan yok. Üstelik lig 16 takım olduğundan sezon biraz kısa sürüyor. Bunun sıkıntısını biraz olsun gidermek için Şampiyonlar Ligi'ne gidecek ikinci takımı playoff ile belirleme yoluna gidiliyor. Ama o da ayrı bir skandal. Sezon boyunca açık ara 2. sırada yer alan bir takımın 30 haftadaki emeğini yemiş oluyorsunuz.
Olympiakos hadisesine geri dönersek 37. lig şampiyonluğuna bir diğer Atina takımı Panionios'u 3-2 yenerek ulaştı Pire ekibi. Şampiyonluk kutlamalarını ancak 3 hafta sonra gerçekleştirebilecek. Fikstürün azizliği Olympiakos önümüzdeki hafta Levadiakos deplasmanında mücadele edecek. 12 Nisan'daki Larissa maçında Karaiskakis'te son 13 sezonda 12 kez izlediğimiz tabloyu yeniden göreceğiz. Oldukça heyacan verici!
Bu arada Playoff'a kalan 4 takımdan 3'ü de belli oldu Yunanistan'da. Panathinaikos, PAOK ve AEK şampiyonlar ligi mücadelesi verecek. Bu 3 takıma büyük bir mucize olmazsa Larissa katılacak.

Hiç yorum yok: