20 Nisan 2009 Pazartesi

+51

A-League gelecek sezondan itibaren 10 takımla oynanacak. Lige Gold Coast United ve North Queensland Fury'nin de katılmasıyla birlikte takvimde de büyük değişiklikler oldu. Örneğin 4 sezondur ağustosun sonunda başlayan lig, bu sezon 6 Ağustos'ta merhaba diyecek futbolseverlere.
Değişiklikler sadece ligin başlangıç tarihiyle sınırlı değil elbette. 21 haftalık normal sezon 27 haftaya çıkarken toplamda 51 maç daha fazla oynanacak. Takımların fikstür yoğunluğu artarken daha fazla maç izleme şansı bulacak futbolseverler bu işten kârlı çıkacak.
Değişikliklerden A-League'in final serisi de nasibini aldı. Bu sezona kadar 4 takımın katıldığı final serisi 6 takıma çıkarıldı. Bu normal sezonun ardından 7 maç oynanması anlamına geliyor.
Fikstürün ve maç sayısının artması Grand Final'ın da sarkmasına neden oldu. Önümüzdeki yıl A-League şampiyonunu belirleyecek final maçı 20 Mart'ta oynanacak.
Lige dair son not North Queensland Fury'nin lige katılmasıyla birlikte Queensland Roar da adını Brisbane Roar'a çevirdi.

Hiç yorum yok: