19 Nisan 2009 Pazar

marleen veldhuis'tan 1 günde 2 rekor

Bayanlar yüzmede kısa mesafelerin en iyi isimlerinden biridir Marleen Veldhuis. Hollandalı 30'una gelmesine karşın performansından hiç birşey kaybetmediğini Amsterdam'daki "Swim Cup"da aynı gün 2 dünya rekoru kırarak gösterdi.
Önce 50 metre kelebekte Haziran 2007'de İsveçli Theresa Alshammar tarafından Barcelona'da 24.46 ile kırılan rekoru 13 salise geliştirdi ve 25.33'e taşıdı.
Ardından bu dünya rekoruna ilave olarak 50 metre serbestte de 23.96 ile yeni dünya rekorunun sahibi oldu. Daha doğrusu dünya rekorunu geri aldı. Geçtiğimiz yıl 24 Mart'ta Eindhoven'da dünya rekoru kırmıştı Marleen Veldhuis. Bu rekordan 5 gün sonra Libby Trickett Sydney'de 23.97 ile yeni dünya rekorunun sahibi olmuştu. Aradan geçen 1 yıllık zamanın ardından 1 salise ile rekoru tekrar eline geçirdi Hollandalı Veldhuis.
Olimpiyatlarda 50 ve 100 metrede yaşadığı hayal kırıklığının ardından böyle bir silkinmeye ihtiyacı vardı Veldhuis'in. Her iki kategoride de ilk 4'e girememesibe karşın 4x100 metre serbestte altın kazanan Hollanda takımında yer alarak biraz olsun avunabilmişti.
Roma'ya 3 ay kala yüzücüler yavaş yavaş form tutmaya başlıyor. Özellikle haziran ayında çok sayıda dünya rekoruna şahit olabiliriz demedi demeyin...

Fotoğraf: ROBERT VOS/AFP/Getty Images

Hiç yorum yok: