23 Nisan 2009 Perşembe

jeremy tyler yolları düşümüş geliyor...

Basketbolu şov merkezi NBA ise bu işin okulunun Avrupa olduğuna inananlardanım. Sadece ben değil Jeremy Tyler da buna inanıyor olmalı ki henüz 18'inde San Diego'dan kıta Avrupa'sına yolu düşmek üzere bu arkadaşın.
Hikayeyi baştan alalım bilmeyenler için. Jeremy Tyler 18 yaşında ve San Diego Lisesi'nde okuyan bir çocuk. Boyu 2.11, kilosu da 100 olan bu çocuk dünya spor basının bir anda en önemli malzemelerinden biri oldu. NY Times'tan Telegraph'a, Yahoo'dan ESPN'e herkes Tyler aldığı ilginç kararı konuşuyor. Liseyi bitirip üniversiteye gitmekten vazgeçen Jeremy Tyler, NBA draftına girmeden önceki 2 senesini Avrupa'da geçirmeye karar vermiş. Ki Arkadaş ile Rick Pitino ve Louisville de ciddi ciddi ilgileniyordu.
Yukarıda belirttiğimiz iki nokta bu arkadaşı bir diğer liseden Avrupa'ya geçen genç adam Brandon Jennings'ten ayırıyor. Lottomaticalı oyuncu herşeyden önce Liseye bitirmişti ve Arizona'ya notları nedeniyle gidemiyordu. Yaşı nedeniyle NBA draftına giremediğinden onun için en iyi seçimlerden biriydi Avrupa. Jeremy Tyler ise hem lise eğitimini yarıda bırakıyor hem de Louisville'den gelebilecek teklifi de reddiyor.
Greg Oden'dan sonra NBA'e gelecek "en gerçek" uzun değerlendirmesi yapılan Tyler'ın Avrupa tercihi doğru takım ve coach eşleşmesiyle gerçekleşirse NBA'e giden en hazır Amerikalı uzunlardan biri olabilir. Avrupa basketboluna gelmeden şut özürlü olup da burada gördükleri basketbol ile kazandıkları tecrübe sonucu NBA'e giden ve orada tutunabilen ne oyuncular biliyoruz. Diğer akranı Brandon Jennings'e göre daha şanslı olacağı kesin Jeremy Tyler'ın oynadığı pozisyon itibariyle.
NY Times'tan Pete Thamel'e göre Kevin Garnett'ın liseden direkt NBA draftına girmesinden sonraki en önemli karar Tyler'ın aldığı. Arkadaşın takipçisi olacağız İspanya tercihind ebir Euroleague takımıyla da anlaşırsa profesyonel basketbolda ne işler yapabileceğini daha yakındna görebileceğiz

Hiç yorum yok: