25 Nisan 2009 Cumartesi

tilki - kürkçü dükkanı misali

Brezilya'da teknik direktörlük hadisesinin bir havuzdaki isimler etrafında döndüğünü bundan 20 gün kadar önce yazmıştık. Tilki - kürkçü dükkanı misali kulüpler işler kötü gittiğinde ve teknik direktörlerini kovduklarında eski dönemde çalıştıkları isimleri göreve getiriyorlar. Bu durumun en son örneği Renê Simões oldu.
Geçtiğimiz yılın ortasında Fluminense'nin başına geçmişti Renê Simões ve takımı küme düşmekten kurtarmıştı. Fakat bu yıl eyalet şampiyonası çok kötü bir başlangıç yapınca Mart ayı başında görevine son verilmişti. Simões sadece 1.5 ay işsiz kaldı. Eyalet şampiyonasında istediği sonuçları alamayan Coritiba'da geçtiğimiz hafta teknik direktör Ivo Wortmann görevi bırakmıştı.
Coritiba yönetimi takımı güvenilir bir isme emanet etmek istedi ve kulübü 2007'de Serie B'den Serie A'ya çıkaran Renê Simões'i göreve getirdi. Böylece Brezilya futbolunda bilenen bir hikayeyi de yenilendi. Renê Simões daha önce görev yaptığı külübe zor zamanında geri dönen bilmem kaçıncı teknik direktör oldu.

Hiç yorum yok: