24 Nisan 2009 Cuma

bir tuhaf britanya takımı...

Büyük Britanya malumunuz bu yaz Euro Basket 2009'da mücadele edecek. Takımın coachu Chris Finch Euro Basket öncesi aday kadroyu açıklamış. Kadroya Luol Deng ve Pops Mensah-Bonsu'nun yanı sıra Ben Gordon da dahil edilmiş. Chicago Bullslu guard Britanya takımında oynamaya sıcak baktığını belirtmiş lâkin kesin olarak oynayıp - oynamayacağına dair bir açıklama yapmamıştı.
Chicago Bulls ile kontratı bu yaz biticek olan Gordon, playofflar sonrasında milli takım tercihleri ile ilgili açıklama yapacaktır. Chris Finch'in bir diğer ilginç tercihi de İngiliz pasaportuna sahip Avustralyalı oyun kurucu Daryl Corletto'yu da kadroya katmış olması. Corletto kariyeri boyunca hiç Avustralya dışına çıkmamış, İngiliz liginde bile forma giymemiş bir oyuncu. Son 7 sezondur Melbourne Tigers forması giyiyor. Fakat Avustralya adına hiç oynanamış olması onu Birtanya takımında oynaması için yeterli. Hayatı boyunca İngiliz basketboluna katkılar sağlamamış 2 oyuncunun kadroya dahil edilmesinde yasal açıdan bir sorun olmasa da spor etiği açısından insana tuhaf geliyor.
İngilizlerin aday kadrosunda İtalya, İspanya, Fransa, Rusya, Yunanistan ve NCAA'lerde oynayan isimlerde bulunuyor. Rob Archibald, Andy Betts, Mike Lenzly , Andrew Sullivan gibi vasatın üstünde basketbol oynayabilen oyuncular NBA oyuncularına destek verir, doğru bir kimya oluşturulabilinirse Euro Basket 2009'un sürpriz takımı olmaları kimseyi şaşırtmamalı.
Bu ilginç aday kadro 14-16 Ağustos tarihleri arasında Londra'daki O2 Arena'da yapılacak olan, Türkiye, İsrail ve Polonya'nın katılacağı turnuvada ilk kez sahne alacak. Biz de onları vesileyle turnuva öncesinde izleme şansına kavuşacağız muhtemelen.
Postu, Büyük Britanya aday kadrosuna dâhil edilen isimlerin listesi ile kapatalım...
Kieron Achara (Fortitudo Bologna, ITA), Rob Archibald (Malaga, ESP), Andy Betts (Aris Thessaloniki, GRE), Eric Boateng (Arizona State Univ, USA), Flinder Boyd (Leicester), Matthew Bryan-Amaning (University of Washington, USA), Dan Clark (Estudiantes Madrid, ESP), Daryl Corletto (Melbourne Tigers, AUS), Luol Deng (Chicago Bulls, USA), Germayne Forbes (Nyon, SWI), Joel Freeland (Gran Canaria, ESP), Nick George (Gravelines, FRA), Ben Gordon (Chicago Bulls, USA), Randall Hanke (Providence College, USA), Jarrett Hart (Keravnos Nicosia, CYP), Dzaflo Larkai (L'Hospitalet, ESP), Mike Lenzly (Scafati, ITA), Steve Leven (West Brabant, NED), Pops Mensah-Bonsu (Toronto Raptors, USA), Richard Midgley (Everton), Nate Reinking (Mons, BEL), Justin Robinson (Rider Univ, USA), Andrew Sullivan (Samara, RUS), Tafari Toney (Newcastle)

Hiç yorum yok: