25 Nisan 2009 Cumartesi

kazançlı çıkan saint germain

Lig Kupası finali nedeniyle haftanın en önemli maçı cuma günü oynandı Ligue 1'de. Paris Saint Germain zor deplasmanlardaki başarılı performansını bir kere daha gösterdi. Bu sezon Chaban Delmas'daki Bordeaux maçı dışında zor deplasmanlarda puan çıkarmayı bildi. İki hafta önce Lille deplasmanından olduğu gibi Lyon'dan da golsüz beraberlik ve 1 puan ile dönüyor Paris temsilcisi. Sezonun ilk yarısında da Velodromme'dan 4 gollü galibiyetle dönmeyi başarmıştı Paul Le Guen'in öğrencileri.
Alınan bu beraberlik Marsilya'nın Lille deplasmanında kazandığını düşünürsek şampiyonluk için işleri zora sokacak. Paris'in şampiyonluktan ziyade şampiyonlar ligi kovaladığını düşünürsek Lyon'un kuyruğundan ayrılmadılar bu beraberlikle. Nispeten diğer rakiplere göre de iyi bir fikstürleri var kalan 5 haftada. İlk 8 takım içerisinden sadece Rennes ile karşılaşacaklar ki bu maçta Parc des Princess'de. Buna karşın Lyon, Marsilya ve Toulouse deplasmanlarına gidecek. Marsilya, Lyon ve Toulouse ile oynayacak. Bordeaux da Rennes ve Monaco deplasmanlarına gidecek.
Paris Saint Germain'in 15 puan toplaması ve ilk 3'te yer alması bu fikstürle olası. Kaldı ki dün biraz şanslı olsalar maçı da kazanabilirlerdi. Maç boyunca sadece Benzema'nın direkten dönen topunda kademe hatası yaptı PSG savunması.
Sessegnon'un karıştığı ve sarı kart pozisyonu olmasa Benin futbolcu maçın sonuna kadar oyunca kalabilecek Lyon defansını son dakikalarda daha fazla yıpratabilecekti.
Yeri gelmişken Sessegnon ile ilgili dolaşan transfer haberlerinin ardından -Chelsea istiyormuş örneğin- insan dikkatli gözle izleyince bileklerine ne kadar hakim bir futbolcu olduğunu bir kere daha görüyor. Topla dripling yaparken aniden dönüp rakip futbolcuları oyundan düşürebilecek futbolcu sayısı sayılıdır. Sessegnon dünkü maçta neredeyse Chris ve Boumsong'u en az 3-4 defa bakkala yolladı. Le Guen Luyindula ile maça başlasa belki daha etkili olabilecek Sessegnon'a daha fazla kulvar açtırabilecekti.
İstatistikler 1993'ten beri Saint Germain'in Gerland'da sadece 1 kere yenebildiğini gösteriyordu. İstatistik aynı kaldı fakat Lyon'ın son 8 yıldır süren hükümdarlığının sonuna geldiğinin resmidir dün akşamki 0-0'lık PSG maçı.

Hiç yorum yok: