7 Nisan 2009 Salı

Brezilya'nın teknik direktör havuzu

Brezilya futbolu çoğu yönden bizi andırıyor en azından işleyiş şekli. Başarılı bir teknik direktörseniz küme düşmekte olan bir takımın sezonun ortasında başına geçip üstüne de Güney Amerika'daki kupalardan birine taşırsanız sizden iyisi yoktur. Aama yeni sezonda 3 mağlubiyetle başlayan hemen işinize son verirler. Çoğu kulüp başkanı bu mantıkta olduğu için bazı kulüpler sezonu 3 ya da 4 farklı teknik adamla tamamlayabiliyor. -Geçtiğimiz sezon Botafogo'da olduğu gibi- Kulüplerdeki bu teknik direktör sirkülasyonuna karşın bizde ki gibi Brezilya'da da iki elin parmağını geçmeyen sayıda teknik adamın piyasası söz konusudur. Söz konusu teknik adamlar işsiz kaldıklarında muhtemelen üzülmüyorlardır çünkü 2-3 ay sonra kapılarının çalınacağını bilirler.
Bu tür teknik adamlardan biri de Renato Gaúcho. Geçtiğimiz sezon Fluminense'yi Copa Libertadores'te finale çıkarmıştı. Lâkin final takıma yaramadı ve ligde küme düşecek duruma geldiler. Durum böyle olunca Başkan Roberto Horcades, Renato Gaúcho'ya kapıyı gösterdi. Fakat Gaúcho sadece 2 gün işszi kaldı. Bir başka küme düşme korkusu yaşayan takım Vasco da Gama onun kapısını çaldı o da görevi kabul etti. Fakat son 2 haftaya kadar çabalasa da Vasco Serie B'ye düşünce Renato Gaúcho'ya kapı gösterildi.
Bu olayın üzerinden sadece 4 ay geçti. Renato Gaúcho'nun ismi yine Brezilya basınında dolaşmaya başladı. Dün Celsa Roth'a yol veren Gremio'da eski başkanlardan Fábio Koff bu iş en ideal ismin Gaúcho olduğunu söylemiş Başkan Duda Kroeff'e yol göstermiş. Bilindik senaryo gerçekleşirse Renato Gaúcho haftasonuna kalmaz Gremio'nun başına geçer....

Hiç yorum yok: