8 Nisan 2009 Çarşamba

olağan şüphelilere ihraç!

Geçen haftaki Slovakya mağlubiyetinin Çek Cumhuriyeti'ndeki yansımaları devam ediyot. Daha doğrusu maç sonrası yaşanılan alemin yansımaları. Olayı bilmeyenler için Ultras/Movement'ın konu hakkındaki postunu okumanızı öneriyoruz. Yaşanılan hadiseler hem teknik direktör Petr Rada'nın başını yedi hem de olaya karışan Marek Matejovsky, Radoslav Kovac, Martin Fenin, Milan Baros, Vaclav Sverkos ve Tomas Ujfalusi milli takımda ihraç edildi. Ujfalusi ihraç haberini erken almış olacak ki Çek Futbol Federasyonu'nda çnce davranıp milli takımı bıraktığını açıkladı.
Teknik direktör Rada'nın saha içerisinde alınan sonuçlardan değil de yaşanılan disiplin sorunundan dolayı görevinden alınması ilginç bir ayrıntı.
90'lı yılların ortasından itibaren bir yükselişe geçen ardından bir düşüş devri yaşayan Çekler için yeni bir düşüş süreci başlıyor gibi görünüyor.
Postu bitirirken bize de dokundurayım. Çeklerin yaşadığı nitelikte olmasa da daha içi disiplin sorunları yaşayan bir Milli Takım'ın bu süreç sonunda (olaylı İsviçre maçı) hiçbir suçlu bulunmaması aksine herkesin kahraman gibi gösterilmeye çalışılması da aklıma takıldı bu Çek Milli Takımı hadisesini okuyunca....

Fotoğraf: AFP/Getty Images

Hiç yorum yok: