6 Nisan 2009 Pazartesi

şampiyon trentino

Voleybolda Avrupa kupalarında sezon tamamlandı. 2000 yılında kurulan bir kulüp olan Trentino Volley geçtiğimiz yılki İtalya şampiyonluğunun ardından ilk defa mücadele ettiği Indesit Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı bütün maçları kazanarak ve sadece 5 set vererek şampiyon oldu. Anlayacağınız açık ara kupayı haketti İtalyanlar.
Final maçının 5 set olması bekliyorduk dediğimiz gibi olmasa da 5 setlik bir maç gibi sonuna kadar heyecan vardı ilk seti göz önünde bulundurmazsak. Maç normalde yerel saatle 17.30'da başlayacaktı ama sağolsun bir kısım Yunan taraftar stewardlarla çatışıp onlara sandalye atmaya kalkında ortalığın yatışması için yaklaşık 25 dakika beklenildi. Gerçi bizim ekranda gördüğümüz bu görüntüler ne CEV'in ne de Yunan spor sitelerinin hiç birisine yansımamış. Maça geldiğimizde ilk set rüzgar gibi geçti denilebilir. İtalyan sete öyle bir girdiler ki Iraklis 5. dakikada dağılmıştı. Tabi bunda pasör çarprazı Marcus Nillson'un yaptığı hatalar da etkili oldu. İsveçli hem blokta Final 4'un MVP'si Kazijki - Vissotto ikilisine takıldı. Blogu geçtiği zamanda vuruşlar dışarıya gitti. Iraklis açısından felaket geçen bir setten sonra ikinci sette oyunun kontrolünü ele geçirdiler. İyi başladıkları sette oyunda hiç düşmediler. Slovak Kravarik'in servisleriyle aldığı acelerle seti aldılar. 3. ve 4. set birbirinin kopyasıydı. Başlarda dengeli giden oyun setlerin ortasına doğru Yunanlılara dönse de bloklardaki üstünlük hem setleri hem de maçı Trentino Volley'e getirdi.
Iraklisler için üzücü bir Final 4 daha geride kaldı. Son 5 yılda oynadıkları 3. finalden de elleri boş ayrıldılar. Trentino Volley ise postun başında da belirttiğimiz gibi çok iyi oynadıkları bir sezonu Avrupa şampiyonluğu ile tamamladılar. Son bir söz de Iraklis taraftarı için. Kendilerini aşırılıklarına rağmen tebrik etmek lazım. 2 gün boyunca eğlendiler, diğer taraftarların da eğlenmesini sağladılar. Çoşkularıyla hem Rus hem de İtalyan taraftarların temposnu arttırdılar. Sahada maçlarda yaşanılan keyfi tribünlere taşıdılar. 2 yıl önce Roma'daki Final 4'da hayran kalmıştım bu hafta sonuda bir kere daha "Bu işi biliyorlar" dedirttiler...

Hiç yorum yok: