25 Mayıs 2009 Pazartesi

turlayanlar...

Haftasonunun şampiyonluk sevinci yaşayanlar listesi oldukça kabarık. Asya'dan Avrupa'ya çok sayıda ligde son hafta heyecanları ve şampiyonluk kutlamaları yaşandı. Kutlamaların en keyifli olanından başlamakta fayda var. Belçika'da Standart Liege, 1-1'in rövanşında Anderlecht'i Axel Witsel'in 40'ta attığı penaltı golüule yenerek tarihindeki 10 şampiyonluğa ulaştı. Standart Liege aynı zamanda 1981-82 ve 82-83 sezonundan bu yana da ilk kez üstüste ikinci kez şampiyonluk sevincini yaşadı. İşin ilginci o sezonlarda da şampiyonluk yarışı Anderlecht ile geçmiş, Brüksel ekibi tıpkı bu sezon olduğu gibi ikinci sırada yer almıştı. Liege'in bu şampiyonluğunda en büyük pay tabii ki Sinan Bolat'ın. Genç kaleci geçen haftaki Gent maçında son dakika penaltısını kurtarmasa şampiyonluk kupasının sahibi Anderlecht olacaktı. Belçika ile birlikte İsviçre ve Danimarka'da da şampiyonlar belli oldu. İsviçre'de Zürih, Basel'in 4 puan önünde tarihindeki 13. şampiyonluk sevincini yaşadı. Son 4 sezonda ise 3. kez şampiyonluk kupasını kaldırdı. Bu aynı zamanda Bernard Challandes'in takımın başında kazandığı ilk şampiyonluk. daha önceki iki şampiyonlukta şu sıralar Hertha Berlin'i çalıştıran Lucien Favre'ın imzası vardı. İsviçre'ye ilişkin ilginç bir ayrıntı da son 6 sezonda şampiyonlukların eşit sayıda Basel ile Zürih arasında paylaşılmış olması.
Danimarka'da ise FC Kobenhavn'ın tekeli bu sezon da devam etti. Başkent ekibi 2000-2001 sezonundan bu yana 6. şampiyonluğunu kazandı. Ki bahsettiğimiz kulübün tarihi 1992'ye dayanıyor. Son iki sezondur sallantıda olan Brondy ise Aarhus deplasmanından 1-0'lık mağlubiyetle dönünce Fc Kobenhavn'ın 5 puan gerisinde ligi 2. sırada tamamladı. Kobenhavn'ın bu şampiyonlukla Brondy'nin en fazla şampiyon olan takım unvanına ortak olduğunu da belirtelim.
Sadece Avrupa kıtasında belli olmadı şampiyon takımlar bu haftasonu. Birleşik Arap Emirlikleri'nde de lig sona erdi. 22 haftalık mücadelenin sonunda Dubai temsilcisi Al Ahli, Shabab deplasmanında aldığı 3-1'lik galibiyetle tarihindeki 5. şampiyonluğuna ulaştı. En son 2006'da şampiyonluk kupasını havaya kaldıran Lamine Diatta'nın takımı bu şampiyonlukla bu yıl Abu Dabi'de düzenlenecek olan FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda ev sahibi kontejanından mücadele etme hakkını kazandı. Ligin favorilerinden Abel Braga'nın Al Jazira'sı ise Ajman'ı 1-0 ile geçmesine karşın Ah Ahli'nin 1 puan gerisinde ligi 2. sırada tamamladı. Braga, takımını şampiyonluğa ulaştıramasa da sözleşmesi 2 yıl daha uzatıldı...

Hiç yorum yok: