28 Mayıs 2009 Perşembe

süpürülmek

Gazeteler durumu gayet net şekilde açıklıyor 27 sayı farkla biten maçtan sonra. Olympiakos yanlısı gazeteler genelde Ketsbaia ile olayı geçiştirmeye çalışmış haklı olarak. 27 sayı farkla biten bir maçın ardından konuşulabilecek ne olabilir ki. Olympiakos için işin kötüsü birbirinden çok farklı 2 maç oynadılar bu seride. Önce bir hakem hatası ile uzatmaya gidebilecek bir maçın kaybedilmesi. Bu moral bozucu maçın etkilerinden kurtulmaya çalışılırken 27 sayı farkla biten bir ikinci maç. Üstelik 6-10 önde başladığınız bir maçta 7 dakika boyunca bir basket bulamayıp 17-1'lik bir seri yiyorsunuz. Buna karşın 10 sayı geride kapadığımız bir ilk yarının ardından daha kötüsü de olabilir mi diye kendi kendinize sorarken her istatistik kategorisinde döküldüğünüz bir ikinci yarı; hezimet. Serinin üçüncü maçı bu akşam yine Olympiakos'un ev sahipliğinde oynanıyor. İster istemez çok gergin bir maç olacak. Süpürülme tehlikesiyle karşı karşıyasınız üstelik de ev sahibi olduğunuz maçta. Sürüpülmek bir yana ezeli rakibinize evinizde 2 maç üstüste kaybederek şampiyonluğu da teslim etmek de cabası. Hele ki şampiyonluk kupasını 18 bin Olympiakoslu'nun önünde kaldırtırlar mı adama bilemiyorum. Tabi bunları ilk maçta olanları gördükten sonra söylüyorum. Olympiakos'un belki de tek avantajı PAO'nun şampiyonluk kutlamasını AOKA'da yapmak istemesi olabilir. Gerçi bahsettiğiniz takımın başında Obradovic gibi psikopat bir antrenör varsa bu dediğimiz biraz düşük bir ihtimal.
Olympiakos'un ikinci maçın başlangıcına benzeyen bir girii yapıp farkı açması maçı kazanmak için kilit nokta olabilir. Bourisis'in pota altı etkinliği kullanılabilirse ve Josh Childress da 2. maçtaki felaket oyunundan uzak durabilirse işin 4. maça gitme şansı var. Yalnız PAO'nun içeri drivelarını durdurmadıkları sürece atarak kazanmak dışında şansları yok. Bu seride de atarak kazanılmıyor, tutarak kazanılıyor.
Bu arada serinin her maçında karşılaşmanın saati daha da geçe alınıyor. Salı akşamı 9.30'da başlamıştı maç bugün ise 10.30'da. Herhalde maçın bitiminde Pire ve Atina sokaklarının boş olması isteniyor olsa gerek...

Hiç yorum yok: