28 Mayıs 2009 Perşembe

wilkinson ayak bastı...

Jonny Wilkinson'ın kariyerinin tamamını geçirdiği Newcastle Falcons'tan ayrılıp Toulon'a gittiğini yazmıştık. Wilkinson, küçükbir Côte d'Azur keyfinin ardından dün Toulon'a geldi. 40 dakikalık bir basın toplantısı yaparak soruları cevapladı. Bu basın toplantısındaki ilginç detaylardan biri Jonny Wilkinson'ın oldukça iyi bir Fransızca ile sorulara cevaplamasıydı.
Wilkonson hakkında en fazla merak edilen konu doğal olarak sakatlığı. Dizindeki sakatlık nedeniyle Ekim ayından beri oynamayan İngiliz oyuncu, anlaşmadan önce sağlık kontrolünden geçtiğini, tek eksğinin antrenman ritmine alışmak olduğunu söyleyerek kafalardaki soruları cevpalmış oldu en azından şimdilik. Gerçi bu iş sahada belli oluyor. Ne kadar sağlıklı olduğunu antrenman ve maçlarda göreceğiz. Muhtemelen Tana Umaga onu yavaş yavaş deneyerek oynatacaktır.
Kariyerinin ilk transferini 30'un da yapan Jonny Wilkinson basın toplantısında bu soruyu da es geçmedi ve Newcastle'dan ayrılma kararını vermenin zor,sonrasının ise kolay olduğunu söyledi. Toulon'a gelişinin kendisini heyecanlandırdığını "30 yaşına bastım fakat 20 gibi hissediyorum" sözlerinden anladık.
Postun sonunda Times'ın konu hakkındaki haberinde kullandığı resim altı yazısına da dikkat etmenizi öneriyoruz -:)

1 yorum:

ozgurr dedi ki...

wilkinson ın kariyeri müthiş ama sakatlık problemide ortada.toulon bu yıl olduğu gibi yine gereğinden fazla transfer maliyetlerinin altına giriyor.