24 Mayıs 2009 Pazar

asya avrupa farketmez brawn gp geçilmez...

Postun başlığı aynı zamanda bu sezonun da sloganı. Hakikaten de kıta, iklim şartları, pistler fark etmiyor Brawn GP'nin pilotları puanları 18'er 18'er topluyor. Üstelik bunu yaparken sadece otomobilleri ile değil, pit stop stratejileriyle de başarıyorlar. Özellikle son iki yarışta gördük ki işler yolunda olmasa da bir şekilde yarıştaki pozisyonlarını koruyabiliyorlar. Bugün süper yumuşak lastiklerin azizliğine uğradıkları bölümde bile pit stoplardan ilk iki sıarada çıkmayı başardılar. Markalar şampiyonluğunu cebine koymuş Ross Brawn'ın takımı. 2-3 yarış daha 10'ar puanla giderse Jenson Button da pilotlar şampiyonluğunu elde etmekle kalmayacak bilinen McLaren ve Ferrari ezberini de bozacak.
Zaten şu sıralar Formula 1'in heyecanı da pist içinden daha çok idari alanda dönüyor. 29 Mayıs gelecek sezon kayıtları için son gün. Kim blöf yapıyor kim taviz veriyor hadiselerini bu hafta boyunca yakından izleyeceğiz.
7 Haziran'da İstanbul Park'taki yarışla bütün takımlar eteklerinde olan taşları ve paketleri de dökecekler. Kimin ne kadar gelişim kaydettiğini kesin olarak bu yarışta göreceğiz galiba. Toyota'nın gerilediği Ferrari'nin en azından yarış kazanabilecek pozisyona geldiğini gördük. McLaren ise bu sezon pek takılmayacak gibi duruyor.
Postun son notu TRT'ye dair. Sezon başında şüpheliydik bu işi hakkyla yapacaklar mı diye. Sezonun 1/3'ü geride kalırken her yarış daha iyi bir yayıncılık sergiliyorlar. Üstelik F1 Racing'in Caretta İletişim tarafından -Serhan Acar öyle dedi yayında- tekrar piyasaya çıkmasında onların da payı var. Ki yeri gelmişken 1 Haziran'ı da sabırsızlıkla bekliyoruz. Bakalım ne tür yenilikler ya da değişiklikler olacak F1 Racing'de...

1 yorum:

Sinan Kolat dedi ki...

Brawn bu sezonu götürür, çok açık belli oldu, ama ne zaman götürecekleri onların geleceği için önemli hakkaten