23 Haziran 2009 Salı

forvet ordusu

"Valeri Bojinov, Craig Bellamy, Daniel Sturridge, Darius Vassell, Robinho, Jo, Ched Evans, Felipe Caicedo, Benjani Mwaruwari, Santa Cruz"
Paraguaylı'nın transferi ile birlikte Mark Hughes'un elindeki forvet sayısı 10'a ulaştı. Hani üst düzey bir takımda 4-5 forvet oyuncusunun kadroda bulunması yeterlidir. City de ise bu sayı, standardın 2 katı. Hani Robinho, Bellamy, Santa Cruz, Sturridge kadroda kesin olarak bulunacaklar. Jo'yu maliyetinden dolayı kimse almaz. Alsa David Moyes alırdı. Mwaruwari her zaman iş yapacak bir forvet. Bojinov da sakatlanmadığı sürece iyi bir alternatif. Hughes'un işi zor. Ata ata bu kadrodan ancak 2-3 tane isim atılabilir. Geri kalanının da turşusunu kurar herhalde.

4 yorum:

aea dedi ki...

Bir de Carlos Tevez'i alacağız diyorlar. İyice coşmuş bunlar ya.

Kemal Mardin dedi ki...

Aralarından bir kaçı başka takımlara kiralanacaktır mutlaka.

guner dedi ki...

fakat santa cruz eldeki forvetlerden farklı özellikte, o açıdan önemli. Bana kalırsa bu transferle De Jong önlerinde Ireland-Barry, kanatlarda Robinho-SWP en ilerde Santa Cruzlu bi sistem kurulabilir, Aston Villa benzeri. Ya da klasik 4-4-2'ye de dönülebilir tabi.

Sturridge kadroda kesin olarak bulunmayacak, daha çok önce anlaşmaya varılamadı ve bu sene ayrılıyor. Chelsea'yle adı geçti, muhtemelen oraya gitmeyecek, ama ayrılması %90. Dolayısıyla, Ched Evans'la Caicedo'yu saymıyorum, kiralık gönderilebilir veya oynatılmazlarsa da cıngar çıkaracak yüzleri yok, geriye 7 oyuncu kalıyor. Bunlardan Jo-Benjani-Bojinov da gönderilebilirse, Robinho-Santa Cruz-Bellamy-Vassell rotasyonu gayet iyi.

Bir de şu var, takım dağınık görüntüsünden kurtarıldı. Bir omurga oluştutuldu en azından, artık bu saatten sonra üzerine konulmaya başlanabilir. Araplara bravo. İlla ki çok para basacaklarsa bu tür transferlere basmalılar, gidip de Kakaya 60 milyon verilmesi yerine 3 tane Santa Cruz'a 20şer vermeleri gerekiyor öncelikle.

mre dedi ki...

santa cruz iyi transfer, eyvallah da eldeki forvet fazlalığı belli bir transfer politikası yok gibi bir izlenim yaratıyor. tuttuğunu alıyorlar gibi. ben iddia ediyorum ilk 5'e giremeyecekler yine.