25 Haziran 2009 Perşembe

lisandro lyon'a, lucho marsilya'ya

İki post aşağıda Milan Stepanov vasıtasıyla Porto'dan konuyu açmışken onlarla devam edelim. Portekizliler'in hücumdaki en önemli ikilisi Ligue 1'e transfer olmak üzere. Olympique Lyon nice zamandır Lisandro Lopez'in peşinde. Porto kapıyı 20 milyon €'dan açmıştı Lyon ise 15'den başlayıp 18 milyon €'e kadar çıktı. Bir miktar ödeme de önümüzdeki dönemde yapılmak üzere iki kulüp de 18 milyon €'da uzlaşacak gibi.
Pape Diouf'un istifası ile ortaya çıkan başkanlık sorununu Jean-Claude Dassier ile çözen Marsilya'da transfer yoğunluğu başladı. Konuşulan isimlerin başında Lisandro Lopez'in hücumdaki ekürisi Lucho Gonzalez geliyor. Onun değeri de Lisandro Lopez gibi 20 milyon € civarında. Porto transferleri seven bir kulüp olduğundan Marsilya'nın doğru rakamı önermesi ya da doğru rakama yaklaşması halinde Arjantinli'yi satacaktır.
Zaten Arjantinli ikiliyi satmaya hazır olduklarını San Lorenzo'dan Gonzalo Bergessio'yu kadrosuna katarak gösterdiler. Arjantinli 2 sezon önce Racing Club'dan Benfica'ya gelmiş fakat koca sezon boyunca sadece 3 maçta forma giyebilmişti. Sezon bitiminde de San Lorenzo ile anlaşarak ülkesine geri dönmüştü. San Lorenzo forması giydiği 2 sezonda 47 maçta forma giydi ve 20 gol attı. Bergessio aynı zamanda Maradona'nın da milli takımın başına geçmesiyle birlikte Arjantin formasını da giymeye başladı. San Lorenzo'daki performansını Portekiz'de de devam ettirirse Benfica'nın ıskalayıp da Porto'nun 90'a taktığı transfer listesine girecektir.
Lisandro Lopez ve Lucho Gonzalez'in satılmasıyla 40 milyon € kazanacak olan Porto iki Arjantinli için 2005 yazında toplam 16 milyon 900 bin € ödemişti. Aradan geçen 4 sezon sonunda ödediği paranın neredeyse 2.5 katını kazanmak üzere Portekiz kulübü. Porto aslına bakarsanız değişik bir ünvana da sahip olabilir. Herhalde başka hiçbir gelire gerek duymadan futbolcu satarak geçinebilen tek kulüptür Portekiz şampiyonu.

Hiç yorum yok: