21 Haziran 2009 Pazar

hayata dönüş

Spor dünyasının en büyük düşüşlerinden biridir Laure Manaudou'nin hikayesi. Sadece 2 yılda zirveden yere çakılmıştı Fransız yüzücü. Herşey "şeytana uyup" Luca Marin ile birlikte olmasıyla başladı. Onu zirveye çıkaran antrenörü Philippe Lucasla yollarını ayırması ve İtalya'ya yerleşmesi kariyerini yerle bir edecekti. Derken Marin'in onu terk etmesi ve çok özel fotoğrafları İnternete sızdırması Manaudou'nun sonu oldu. Berbat bir 2008 geçirip, Pekin'de de hayal kırıklığı yaşayınca kariyerini askıya almaya karar verdi.
Her işte bir hayır vardır misali bu zorlu süreçte Fransızlar'ın umut vaadetmekten fazlasını yapmayan yüzücüsü Frédérick Bousquet ile tanıştı. Kısa sürede mercimeği fırına verdiler. Bu ilişki her ikisine de yaradı. Laure Manaudou depresyonundan çıkıp, normal yaşama döndü. Frédérick Bousquet ise kaç yıldır beklenen patlamayı yaptı ve bu yılın Nisan ayında 50 metre serbestte dünya rekorunu kırdı. Gelecek ay Roma'da yapılacak dünya şampiyonasında da altın madalyanın en güçlü adayı. En son bu haftasonu Paris Açık'ta 50 metrede hem Alain Bernard hem de Eamon Sullivan'ı geride bıraktı. Üstelik yarışmayı da oldukça rahat kazandı Fransız yüzücü.
Frédérick Bousquet 21.83 ile yarışı tamamlarken, Bernard 22.10, Sullivan da 22.24 ile yüzdü. Gerçi Paris Açık'ın Eamon Sullivan'ın vücudundaki virüsün tedavi edilmesinden sonra katıldığı ilk yarış olduğunu da hatırlatmakta fayda var.
Bousquet havuzda yüzerken Laure Manaudou da sevgilisinin hiçbir yarışını kaçırmıyor Paris Açık'ta olduğu gibi.

Hiç yorum yok: