24 Haziran 2009 Çarşamba

televizyoncu başkanlar

Charles Villeneuve & Jean-Claude Dassier. Her ikisinin de ortak özelliği Fransız kanalı TF1'deki görevlerini bırakıp ülkenin önde gelen iki futbol kulübünün de başkanı olmalı.
Charles Villeneuve geçtiğimiz yılın Mayıs ayında görevi bırakan Alain Cayzac'ın yerine PSG'nin Başkanlığına getirilmişti. Villeneuve küme düşme potasında başkan olduğu kulüp, şampiyonlar ligi mücadelesi verir durma gelmişti. Fakat yönetimle olan sorunları nedneiyle bu yılın ocak ayında görevinden istifa etti.
Yine Villeneuve gibi TF1'de çalışan hatta kanalın en yetkili ismi olan Jean-Claude Dassier de geçtiğimiz hafta istifa eden Pape Diouf'un yerine Olympique Marsilya'nın başkanı oldu. Dassier'i görevi kabul etmesinde kulübün de sahibi olan arkadaşı Robert Louis-Dreyfus'u kıramamasının etkisi büyük.
Hem PSG hem de Marsilya'nın tercihleri aynı sektörden hatta aynı şirketten olunca insan bu tercihlerin nedenini merak ediyor. Mreakını gidermek için de bilenlerin fikrini alıyor. Bizim Erhun Geyisi ile Caner'e sordum hadise hakkında fikirlerini; Onlarda bu adamların medyadaki güçlerine güvenilip göreve getirildiğini düşünüyorlar. Üstelik TF1 gibi bir kurumda da 22 yıl başkanlık yapan birinin çok sayıda komplo ve çekişmeye de şahit olduğunu söylemek mümkün.
Tabi bir de orada başkanların daha çok ombudsman, CEO tarzı çalıştığını bizdeki gibi taraftar! hüviyetinde bir başkanlık anlayışı olmadığını da eklemek lazım.

Hiç yorum yok: