23 Haziran 2009 Salı

laura robson denilen kız

Wimbledon başladı başlamasına fakat biz sadece İnternet üzerinden takip etmekle yetinebiliyoruz. Spor kanallarının ve bilimumum özel televizyonların olduğu bir ülkede dünyanın en önemli çim kort turnuvasını -aynı zamanda çim kortta oynanan tek grand slam- kablo tv ya da Digiturk üzerinden seyredememek galip geliyor insana. D Spor'a konulmuş maçlar iyi hoş da illa ki D-Smartla mı olması gerekiyor izleyebilmemiz için maçları. Tabi bir ihtimal turlar geçilip çeyrek finali gördüğümüzde CNN Turk geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yayınlar. -Ki yayınlarsa umarım Barış Kuyucu'nun anlatımıyla ekranlarımız şenlenmez. Her spor dalının özel bir spikerliği var, kabul edelim Barış Kuyucu da tenis anlatmayı bilmiyor, beceremiyor-
İlk gün geride kaldığında herkesin konuştuğu tek isim vardı: Laura Robson. Turnuvaya Wild Card ile katılan 15 yaşındaki tenisçi kariyerinin ilk Grand Slam turnuvası maçında tecrübeli Daniela Hantuchova'yı perişan etti. Çift hataları biraz daha az sayıda olsa ve kritik puanları alabilse Wimbledon tarihinin en büyük sürprizlerinden birine imza atabilecekti. Gerçi ilk turnuva maçında oynadığı ilk seti alması da önemli bir başarı genç kızın.
Laura Robson aslen Avustralyalı. Melbourne'de doğduktan 18 ay sonra ailesi Singapur'a yerleşiyor. 6 yaşındayken de İngiltere'ye göçüyorlar. Laura henüz geçtiğimiz yılın başında İngiltere vatandaşlığına geçti.
Robson'ın tenis kariyeri de çok yeni. İlk turnuvasını Mayıs 2007'de oynadı. Profesyonel olarak ise oynadığı ilk WTA turnuvasının tarihi ise Kasım 2008. Hantuchova karşısında da gördüğümüz gibi çok sağlam servisleri var. Zaten maç boyunca attığı 10 aces de oyununun en kuvetli yönünün bir göstergesi. Üstelik onun henüz 15 yaşında olduğunu da hatırlatmakta fayda var. Dünya sıralamasında 448. sırada olduğunu da belirtmekte fayda var Robson'ın.
Pat Cash, Simon Reed ve Samantha Smith onun çok özel bir yetenek olduğunu söylüyorlar. Özellikle Smith, Laura Robson'ın herhangi bir zayıf yönünün olmadığını belirtiyor. Profesyonel kariyeri 7 aylık bir sporcu için bundan harika övgüler olamaz.
İngiliz tenisseverlerin gözü aydın. Görünen o ki dişi Andy Murray'lerini buldular..

Hiç yorum yok: