24 Haziran 2009 Çarşamba

setanta sports -the end-

Ada'nın en önemli spor kanalıydı Sky Sports ile birlikte Setanta Sports. İrlanda merkezli yayın kuruluşu sadece İrlanda ve İngiltere'de değil, Birleşik Devletler, Kanada ve Avustralya'ya da yayın yapmaktaydı. Ekonomik kriz Setanta Sports'u da etkiledi. Bu yılın Ocak ayından bu yana ödemelerde sıkıntı yaşıyordu kanal. Ki portföyünde Premier League, İskoç Ligi, FA Cup, PGA Tour ve Gunner Premiership gibi önemli spor etkkinliklerini bulunduruyordu.
Kanalın ekonomik açıdan yaşadığı zorluklar satışa çıkmasına neden oldu. Fakat borçları da üstlenerek kanalı satın almak isteyen biri bir türlü çıkmadı. Rus asıllı Amerikalı iş adamı Len Blavatnik'in kanalın yüzde 51'ini 20 milyon £'e satın alacağı söylentileri yayılsa da bu tür bir satış gerçekleşmedi. Sıcak nakit para bulunamaması nedeniyle de sahip olduğu yayın haklarını elinde tutmayı sağlayacak ödemeleri yapamadı Setanta Sports.
Önce geçtiğimiz cuma Premier League'in yayın haklarını kaybetti İrlanda merkezli spor kanalı. Kaybedilen ve yeniden satışa çıkan ligin yayın haklarını da Amerikalı ESPN kaptı. Dün de 3 milyon £ ödemeleri gerekiyordu İskoç Premier League'in yayın haklarını elinde bulundurabilmek için. Bu parayı da ödeyemedi Setanta Sports. Böylece elindeki en önemli iki malzemeyi de kaybetti. Bu durumdan daha kötüsü ise herhangi bir alıcı çıkmaması nedeniyle televizyonun yönetimi ve hakları Deloitte tarafından yönetilen bir kayyuma geçti. Rakamlar Kuzey Amerika ve İrlanda'da da kâr elde edilmesine karşın toplamda 179 milyon £'lik bir borcun olduğunu gösteriyor.
Kanal çalışanları ise dün yaptıkları yayın ile izleyicilerine veda ettiler. Biz de onların bu vedasını gösteren videoyu postun başına ekledik. Son sözü de videodan aldık; "Sports is fun and so we are"...

Hiç yorum yok: