30 Haziran 2009 Salı

kicking & screening 2009

Amerikalılar'ın dünya üzerinde aşağılandığı tek konudur belki de futbol. Futbolun Avrupa ile Güney Amerika'dan geçtiği düşünen ve Birleşik Devletler'deki futbolun bir anlam ifade etmediğini düşünen sivri zekalı insanlar olsa da dünya üzerinde ortaokul ve lise düzeyinde en fazla futbol oynayan nüfusa sahip ülkedir Birleşik Devletler.
Son 4 dünyasına peşisıra katılıyorlar ve büyük bir aksilik olmazsa da 2010'da da Güney Afrika'da yer alacaklar. Futbolun elde ettiği başarılara paralel olarak bu spor dalına olan ilgi de artıyor. En son Konfederasyon Kupası'nın yarı final ve final maçlarında sağlam futbol oynayan, ne yapacağını bilen bir Birleşik Devletler Milli takımı izledik. Bu kadar olumlu verinin birleşmesi futbolla ilgili yatırımları ve faaliyetlerin sayısını da arttırıyor.
Futbola dair farklı etkinliklerden biri New York'da Temmuz ayı içerisinde düzenlencek. "Kicking & Screening 2009" adı verilen futbol festivalinde 14-18 Temmuz tarihleri arasında 5 adet "futbol temalı" film gösterilecek. Ana sponsorluğunu Financial Times'ın üstlendiği festival kapsamında 1998 Dünya Kupası şampiyonu Fransa’nın hikayesinin anlatıldığı “Les Yeux dans les Bleus”, NY Cosmos’un anlatıldığı “Once in a Lifetime: The Extraordinary Story of the New York Cosmos”, David Beckham’ın Birleşik Devletler’e gelişiyle bağlantılı olarak “Red Bulls-Los Angeles Galaxy”, İspanya’da futbol geleneğini anlatan “FC Barcelona Confidential”, 5 futbolcunun hikayesinin anlatıldığı “In the Hands of the Gods” filmleri gösterilecek. Filmlerin gösteriminden elde edilecek hasılat ise Afrika'daki AIDSli çocukların tedavisi için kullanılacak.
Festivalin yetkilisi Rachel Markus gelecek yıl çok daha fazla filmle futbolseverlerin karşısında olmayı umuyor. Festival ile ilgili ayrıntılara resmi İnternet sitesinden de ulaşmak mümkün.
Futbolun birinci ve "tek" spor olduğu, herkesin futbol hakkında konuşabildiği bizim ülkemizde şimdiye kadar tek bir futbol filmleri festivali yapamazken, Amerikalılar'ın bu girişimi dolayı takdir etmek gerekiyor herhalde...

Hiç yorum yok: