29 Haziran 2009 Pazartesi

meşhed'den pretoria'ya bu hızla...

Geçtiğimiz ay okumuştuk Hristo Stoichkov'un İran ligi takımlarından Aboomoslem'e teknik direktör olduğunu. Fakat sadece haberi okumakla olmuyor iş. Stoichkov'u takip etmek gerekiyormuş. Etmezsek ancak bugün öğreniriz Güney Afrika'nın Chelseasi Mamelodi Sundowns ile 2 yıllığına anlaştığını.
Kasedi önce başa saralım. Bulgar teknik adam İran'a gitmekten son anda vazgeçmiş. Ülkede seçim sonrası yaşanan siyasi ortamdan gözü korkmuş. Halbuki olaylar Tahran'da oluyor. Stoichkov'un gideceği takım ise ülkenin ikinci büyük şehri Meşhed'de ikamet ediyor.
Her neyse o kararını vermiş ve İran'dan hem coğrafi hem de siyasi açıdan 180 derece farklı bir ülkede teknik direktörlük kariyeri deneyecek. İşinin kolay olduğunu söylemek pek mümkün değil. Mamelodi Sundowns'un sahibi milyarder işadamı Patrice Motsepe biraz sabırsız ve maymun iştahlı bir kulüp sahibi. Geçtiğimiz sezonu 3 teknik adamla geçirdi. Hristo Stoichkov'un ülkeye ve lige uyum için fazla süresi yok. Direkt damardan olaya müdahale edip, takımı zirveye ortak edecek. Yoksa yeni yılı görmez kapının önüne konur. Motsepe yapmasa bile taraftarlar Bulgar'ın peşine düşer tıpkı Henri Michel'in başına geldiği gibi.

Hiç yorum yok: