3 Temmuz 2009 Cuma

çakma cisse marsilya'da!

Futbolu bildiklerini sanıp üstüne ahkam kesen ama "futbol cahili" olan insanların iki sezondur yerin dibine sokmaya çalıştıkları bir futbolcuydu Edouard Cissé. Futbolda görünmeyen işler yapmanın ne kadar önemli olduğunu anlamayan zihniyet, onun oyun içinde rakip atakları nasıl kestiğini, topları nasıl kaptığı en önemlisi de bunları yaparken köpek gibi saha içerisinde koşmanın gerekmediğini, pozisyon ve futbol zekasının yeterli olduğunu, bütün bunların da Cisse'nin oyununun bir parçası olduğunu anlamadılar. Gerçi onları da eleştirmemek lazım. Futbola bakış açıları köpek gibi koşacak, saha içerisinde göşteriş yapacak oyuncudan ibaretse yapacak birşey yok.
Sezon sonunda en üzüldüğüm olaydı Fransız'ın takımda ayrılması.
Didier Deschamps, Cisse'nin ne kadar işe yarayan bir futbolcu olduğunu Monaco günlerinden bildiğinden Marsilya'ya transfer etmiş. Diawara ile birlikte Cisse'nin de transferi Olympique Marsilya'nın sitesinden duyurulmuş. Umarız futbol cahili insanlar bu sezon 1-2 Marsilya maçı izler de anlarlar çakma Cisse'nin ne işe yaradığını, saha içerisinde ne yaptığını.
Bu arada çakması Marsilya'da da, aslı nerede top koşturacak Cisselerin. Unutanlar için hatırlatalım Panathinaikos'da. Hani 2 sezondur Marsilya'nın elden çıkartmak için orasını burasını yırttığı Djibril olanı...

Hiç yorum yok: