30 Haziran 2009 Salı

kolombiya'da teknik direktör olmak

Kolombiya'da hem teknik direktör hem de futbolcu olmak zor iş. Andrés Escobar'ın 1994 Dünya Kupası sonrası öldürülmesi futbolun başka güzergahtan da geçtiğini gösteriyordu Güney Amerika ülkesi için. Santa Fe takımının teknik direktörü, daha doğrusu eski teknik direktörü Rubén Israel'in de başına gelenler de bir teknik direktörün yaşamak istemeyeceği olaylar sınıfına giriyor.
Mayıs ayı sonunda Santa Fe'nin başına geçen Israel, zaten son sıralarda yer alan takımı normal sezon bitiminde playofflara sokamıyor. Bununla birlikte takımla ilgili düzenlemeler yaparken stoper Francisco Najera'yı da takımdan kesiyor. Uruguaylı teknik adam yeni sezon için çalışmalar yapmaya başlamışken bir gün cep telefonu çalar. Taraftar olduğunu söyleyen biri Najera'yı tekrar oynatmaya başlaması gerektiğini yoksa Uruguaylı teknik adamın kendisi ve ailesi için işlerin iyi olmayacağını pek de nazik olmayan bir dille söyler.
Bulunduğu ülkenin Kolombiya olduğunu ve bu ülkede bu tür tehditlerin içinin boş olmadığını bilen Rubén Israel de eşyalarını topladığı gibi görevinden istifa edip, Uruguay'a döner.
Kulüp başkanı Armando Farfan da yaşanan olayları doğrularken, Uruguaylı teknik direktörü ikna etmek için uğraştıklarını fakat başarılı olamadıklarını söyledi. Olayların içerisinde olmayan kahramanlardan Francisco Najera da yaşananlardan sonra takımda kalamayacağını ve kendine yeni bir kulüp arayacağını açıkladı.
Bütün bu gelişmelere karşın Santa Fe yeni teknik direktörünü bulmakta zorlanmadı. Rubén Israel'in ardından göreve gelen Hernán Darío Gómez'in yerinde olsam birkaç kere düşünür ondan sonra görevi kabul ederdim.

Hiç yorum yok: