5 Mayıs 2009 Salı

efsane olmak

Futbolu bıraktıktan sonra efsane olunur da futbolu bırakmadan önce efsane olmak apayrı bir keyif olsa gerek. Harry Kewell henüz 31'ini devirse de Avustralya futbolunun efsaneleri arasında olduğunu gösterdi. Avustralya Futbol Federasyonu'nun "Yılın Futbolcusu" ödülü için aday gösterdiği 12 futbolcu arasında Kewell da bulunuyor. Yılın futbolcusu için A-League'de oynayan ve Okyanusya dışında top koşturan 300 profesyonel futbolcunun oyuna başvurulacak. Yılın Futbolcusu ödülü ise Bahreyn maçının ertesinde 11 Haziran'da sahibini bulacak.
Harry Kewell yılın futbolcusu adayı olsa da onu "efsane" konumuna getirecek şey; Kewell adını taşıyan ve 23 yaş altı Avustralya'da yılın futbolcusu seçilecek oyuncuya verilecek madalya. "Harry Kewell Madalyası" bu yıldan itibaren her yıl Avustralya'da yılın futbolcusu ödülü ile sahibini bulacak. Harry Kewell madalyası için de 12 aday bulunuyor. En fazla oyu alacak futbolcu Kewell'ın elinden yılın 23 yaş altı futbolcusu ödülüne sahip olacak.
Harry Kewell'in daha emekli olmadan böyle bir onura erişmesi ülke futboluna da yaptığı katkıyı/etkiyi gösteriyor.
Sydney'deki geceye en fazla katılım Gençlerbirliği'nden olacak gibi görünüyor. Her iki kategoride de üç Gençlerbirliği oyuncusu bulunuyor. Mile Jedinak yılın futbolcusu, James Trosi ve Bruce Djite ise 23 yaş altı kategorisinde aday isimler.
Postun sonuna her iki kategoride de aday olan isimleri ekledik. Benim favorilerim Scott McDonald, Sasa Ognenovski ve Harry Kewell. Diğer kategori için ise açık ara Nikita Rukavytsya...

PFA Yılın Futbolcusu Ödülü Adayları
Tim Cahill, Travis Dodd, Eugene Galekovic, Mile Jedinak, Harry Kewell, Scott McDonald, Craig Moore, Kevin Muscat, Lucas Neill, Sasa Ognenovski, Mark Schwarzer Shane Smeltz.

Harry Kewell Madalyası Adayları
Billy Celeski, Bruce Djite, Tarek Elrich, Adam Federici, Scott Jamieson, James Troisi, Mitch Nichols, Nikita Rukavytsya, Matt Simon, Matthew Spiranovic, Michael Zullo.

1 yorum:

alperensaylar dedi ki...

scott mcdonald fazlasıyla hak etti diye düşünüyorum.