23 Mart 2009 Pazartesi

world soccer & bulent uygun

World Soccer'ın Nisan sayısı bugün elime ulaştı. Dergiyi şöyle bir karıştırırken yandaki sayfaya denk geldim. Derginin yazarlarından Nick Bidwell, bu ayki "Six of the best" köşesi için teknik direktörlük becerisi ile parlayan 6 ismi seçmiş. Nec Nijmegen'den Mario Been, Tigre'den Diego Cagna, Bayer Leverkusen'den Bruno Labbadia, Genoa'dan Gian Piero Gasperini ve Valencia'dan Unai Emery'nin de olduğu 6'lının isimlerinden biri de Bülent Uygun.
Gerçi bu tür listelere rağbet etmek mi gerek yoksa boşverip geçmek mi bilemiyorum. 2 yıl önce Champions'ta da Avrupa'nın gelecerk vaadeden 20 teknik adamı arasında Ertuğrul Sağlam da yer almıştı. Sağlam'ın o günden bugüne sergilediği performans ve katettiği yol ortada.
Bülent Uygun'un teknik direktörlük performansına saygı duymakla beraber Sivas dışında bir takımda da benzer bir performans göstermesi gerektiğini düşünüyorum.
Yazıyı okumak isteyenler için resme tıklamak yeterli...

5 yorum:

Adsız dedi ki...

dergiye de bülent'in en mülayim fotografını koymuşlar.gören de ensesine vur lokmasını al zannedecek.

GoKaN

miglate dedi ki...

Bülent Uygun da Ertuğrul Sağlam da iyi teknik direktörler. Tek eksikleri futboldaki ensesi kalın yöneticilerle anlaşmada tecrübesiz olmaları. Bir kaç yıl içinde bunu çok iyi başarırlar.

Bunu iyi yapan teknik direktörler ise Fatih Terim, Mustafa Denizli gibi adamlar.

Mesela Ersun Yanal gerçeği var. Adam mükemmel bir teknik direktör olmasına rağmen milli takımın başındayken ayağı öyle bir kaydı ki bu sözüm ona futbol yöneticileri tarafından az kalsın kariyerleri bitiyordu.

Allah'tan Ersun Yanal bunu anladı da sonradan nispeten iyi yöneticilerin olduğu Trabzonspor'da yeniden bir şeyler yapmaya başladı.

Adsız dedi ki...

ertuğrul sağlam la ilgili görüşlerine katılmıyorum

Oğuz Serdar dedi ki...

bulent uygun ile ilgili birkac senedir soylenenler, bu sene olasi bir sampiyonlugunda ne olacak cok merak ediyorum. kim nasil kiviracak gorecegiz en azindan, hani sampiyonumuz gelecek sene direkt cl yolcusu olacak bu da var. :)

o stadda cl grup maci oynanmaz, kadir has da oynanir sivas in olasi bir sampiyonlugu durumunda.

Alper Öcal dedi ki...

Türkiye'den mütemadiyen oyuncu/teknik adam giriyor World Soccer listelerine. Daha önce de Batuhan'ı görmüştük. Kalıcı olurlar umarım.