6 Nisan 2009 Pazartesi

20 yıl önce bu hafta

Eğer üşenmezsek artık her haftanın başında geçmiş yıllarda aynı hafta içerisinde meydana gelen olayların bazılarını hatırlatma niyetindeyiz. Açılışı 1989 ile yapıyoruz. 20 yıl öncesini seçmemin herhangi özel bir nedeni yok. Sabah vapurla ofise giderken mp3 playerımın değişmezlerinden Billboard Radio'da Madonna'nın "Like a Prayer"ı çalıyordu. Aklıma o nedenle 1989 geldi. Neyse biz satır başı notlarımıza başlayalım 5-11 Nisan 1989 haftasında neler olmuş bir göz atalım...
- Galatasaray Şampiyon Kulüpler Kupası yarı finalinde Steaua Bükreş'e 4-0 yenilmiş.
- SSCB'nin eski liderlerinden Nikita Kruşçev'in, Stalin'in yönetimini kınayan gizli konuşması, 33 yıl sonra Sovyetler Birliği'nde yayımlandı.
- Birleşik Devletler'de haftanın en fazla gişe yapan filmi Rain Man'di. Film 5 milyon 537 bin 165 dolarlık gişe başarısı elde etmişti o hafta boyunca.
- Norveç açıklarında dün Sovyetler Birliği'ne ait nükleer enerji ile çalışan bir denizaltının battığı ve mürettebattan 12 kişinin öldüğü bildirildi.
- Bilboard Hot 100 Single listesinde "Eternal Flame" ile Bangels zirvedeydi.
- SSCB Gürcistan Cumhuriyeti'ndeki etnik huzursuzluk sonucu başkent Tiflis'te göstericiler ve askerler arasında çıkan çatışmalarda 16 kişi öldü, 100'den fazla kişi yaralandı.
- Fransa'da 33. hafta geride kalırken Olympique Marsilya Paris saint Germain'in 1 puan önünde lider durumdaydı.
- Polonya'nın Gdansk şehrinde yüzlerce öğrenci, Dayanışma Sendikası lideri Lech Walesa'nın ülkede Haziran'da yapılacak parlamento seçimleri için verdiği desteği protesto etti.
- Chelsea'nin sezon başında bağladığı Arjantinli "yetenek" Franco Di Santo 20 yıl önce bu hafta dünyaya merhaba demiş.
- Demir fiyatlarına kiloda 80 lira zam yapıldı.
- İngiltere Single listesinin tepesinde 3 haftadır Madonna bulunuyordu. "Like a Prayer" Birleşik Devletler'den önce Atlantik'in diğer yakasında zirveye çıktı.

3 yorum:

Redman dedi ki...

Like a Prayer olmasin dostum o sarkinin adi :)

mustafa taha dedi ki...

Herhalde blogla ortak bir noktada buluşturmak istedim Madonna'yı -:) Üstelik ikisinde de r yerine l kullanmışım -:)

Redman dedi ki...

Nice save!