9 Nisan 2009 Perşembe

kız sen 1 numara mı oldun!

Biri deseydi "Safina kız dünya sıralamasında 1 numara olmuş" diye "Ya hadi git dalga geçme derdim" ama ne yazık ki diyorum çünkü hakkaten de Dinara Safina dünya sıralamasında 1 numaraya yükselmiş. Böylece Safin ailesi olarak da tarihe geçmeyi başardılar. Abi-kardeş dünya sıralamasında 1 numara olan ilk ve tek kardeş Marat Safin - Dinara Safina ikilisi. Hatırlamayanlar için söyleyelim Marat, bundan 9 yıl önce Kasım 2000'de Amerika Açık'ı kazandıktan sonra dünya sıralamasında 1 numaraya yükselmişti. Küçük Safina da abisinin izinden gidip 9 yıl sonra 1 numara oldu.
Gerçi bu tip sıralamaları anlamış değilim. Daha doğrusu son 4 yıldır kullanılan yeni sıralamayı. Hiç Grand Slam kazanmadan dünyanın en iyisi olmak benim garibime gidiyor doğrusu. Neyse konuyu dağıtmaya lüzum yok biz Safina hadisesi üzerine notlarımızı aktarmaya devam edelim.
Dinara Safina'nın 1 numaraya yükselmesiyle 11 haftadır zirvede oturan (toplamda 72 hafta olmuş) Serena'da ikinciliğe indi. Maria Sharapova'nın 1 numaradan inmesinden üzerinden 17 hafta geçmesinin ardından bir başka Rus zirveye çıktı. Safina dünya sıralamasında 1 numaraya ulaşan 19. isim oldu. Aynı zamanda aynı sezon içerisinde dünya sıralamasında 1. sırada bulunan 3 ismi (Justin Henin, Maria Sharapova ve Jelena Jankovic) yenen ilk tenisçi.
Postun başında demiştik bu kız 1 numara nasıl oldu anlamadık diye. Benim gibi insanların da olacağını düşünülmüş olmalı ki ATP'nin sitesiden Safina'nın son bir yılda kortta başardığı işlerin dökümü yapılmış. Berlin, Los Angeles, Montreal ve Tokyo olmak üzere 4 turnuva kazanmış Rus kız. Roland Garros ve Avustralya Açık'ta final oynamış. Bu 2 Grand Slam'in yanı sıra 3 tane de ATP Tour turnuvasında finale yükselmeyi başarmış. 17. sırada başladığı 2008'i 2. sırada tamamlamış. Bu aynı zamanda ona "Yılın En Fazla Gelişme Gösteren Tenisçisi" ödülünü de kazandırdı. Bütün buları üstüste koyunca Dinara Safina dünya sıralamasının yeni 1 numarası oluyor.
Serena'nın da Avustralya Açık sonrası yaşadığı form düşüklüğünün de payını unutmamak gerekiyor Rus kızın 1 numaraya yükselmesinde...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Ayıptır söylemesi, pazuları ilk gördüğümde halterci sandım kızımızı :)