23 Haziran 2009 Salı

pao’nun transferleri

Henk ten Cate Atina’daki ilk sezonunda vasat bir performans sergiledi. Şampiyonlar Ligi’nde son 16’ya kalındı. Buna karşın lig ve kupada başarılı olamadı. Hollandalı, PAO’nun değil de Olympiakos’un başında olsa Kokkalis onu çoktan kapının önüne koymuştu. PAO’da ise ona bir sezon daha süre tanındı. En azından sezon başı için bunu söylemek mümkün.
Cate de sezona eksik yerlere yama yaparak başladı. Schalke’de hayal kırıklıklarıyla dolu bir sezonu geride bırakan Orlando Engelaar’ı 11 milyon € karşılığında kadroya kattığını söyleniyordu. Fakat Hollandalı orta saha oyuncusu vatandaşına son dakika kazığı atarak PSV Eindhoven’a imza attı. Engelaar’ın Twente ve Schalke’de birlikte çalıştığı Fred Rutten nedeniyle PSV’yi tercih etti. Bunun yanında Hollanda Milli Takımı’nın Güney Afrika 2010 kadrosunda yer almak da bu transfer tercihinin nedenlerinden biri, belki de en önemlisi.
PAO, Engelaar’den yediği kazığın şokunu çabuk atlattı ve geçen sezon Olympiakos’ta kiralık olarak oynayan Liverpoollu Sebastian Leto’yu kadrosuna kattı. En azından Yunan basınında çarşaf çarşaf çıkan haberler öyle diyor. Leto’nun bir kanat oyuncusu olduğunu düşünürsek Henk ten Catenin orta sahanın ortasına da bir oyuncu alması gerekiyor. Savunmada da geçen sezon yapılan önemli hatalardan ders almışlarsa eğer tecrübeli bir defans oyuncusu da diğer bir ihtiyaç.
PAO’da transfere harcayacak para var lâkin Hollandalı teknik adamın istediği isimlerden kaçını kadroya dahil edebileceklerini görmek için 15-20 gün daha beklemek gerekecek.

1 yorum:

mondo trasho dedi ki...

pana mellberg'i istiyordu ama onu da oly'ye kaptırmışlar galiba. ezeli rakipten anında cevap!